Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2010 21:08 - ... Новото начало ...
Автор: avortimida Категория: Други   
Прочетен: 791 Коментари: 1 Гласове:
5



НОВОТО НАЧАЛО

     Здравейте!!! Искам да ми отговорите на един въпрос! Как бихте се почувствали, ако някой ви попита: "Бихте ли желали да бъдете родители?". Не бихте ли желали да бъдете новите Адам и Ева - хората, които предначертават началото на една нова епоха, а именно ЧОВЕШКАТА... Чесно казано аз бих се гордяла да бъда Бог, а вие не бихте ли? - Предполагам и вие си мислите това, което и аз .. Да, да - Какво ме кара да си мисля, че съм Бог - Именно това, че началото на нещо е божествено - Бог е дал началото на този свят и така се е родил човекът - Това автоматично прави всеки един човек малко или много Бог, тъй като сътворяването на едно дете е толкова чудо, колкото и сътворяването на човека.

      Знаете ли, кое е най-хубавото нещо в това да бъдеш роден, че всеки на този Свят се е родил, дори и всевищните, и безсмъртните. Раждането е частта от живота ни по време на която ние всички сме равни - бедни и богати, богове и смъртни, синя и червена кръв - всички сме едно, но ние самите не го осъзнаваме - НЯМА НЕРОДЕНИ СЪЩЕСТВА НА ТОЗИ СВЯТ!!!

       Но какво е раждането всъщност - може би началото на едно ново безкрайно приключение, което може да се разиграе в безброй различни сюжети - драматичен, комедиен, трагичен - само "Бог знае". Точно поради тази причина, че ти никога незнаеш какво те очаква зад ъгъла на твоята улица, именно тази надежда, че там те очаква щастието те изпълва с радост и тръпка за живот, които заглушават дори ревът на лъва. Те са тези които те изпълват душата ти с проникновение, а сърцето с желание да вдишаш свежият пролетен въздух, с желание за борба за преоткриването на щастието, преоткриване, което би те накарало да полетиш в облаците, където най-съкровенните желания биха могли да се превърнат в реалност.

      Да се родиш - това е шанс, който се дава веднъж в живота. Шансът е едно на милион, както е и в лотарията, но за да спечелиш, трябва да повярваш, а именно вярата в нещо, каквото и да било е тази която определя съдбата ни и точно тази, която ни дава възможността да бъдем такива, каквито бихме желали да бъдем. Вярата в новото, в непознатото и различното ни кара да се почувстваме живи и да оценим и най-малките детайли в този живот, а именно даряването на нещо по-скъпоценно и от диамант - да дадеш възможност на някого, да чувства, да докосва, да вдишва и усеща. Това божествено явление е гордост за всички живи същества на този свят - птици и животни, насекоми и земноводни, влечуги и риби, както и за нас хората. Като заговорих за различните родители по този Свят - Вие забелязали ли сте колко грижовен родител е лястовицата. Навярно всеки от вас е виждал лястовиче гнездо с ъгъла на някоя стряха, а замисляли ли сте се с колко любов и труд е градено то?Можете ли да си представите, как толкова малка и невинна душа е готова да пожертва своите нужди, за да предостави едно ново и светло начало за своите бъдещи отрочета. Знаете ли, че сърцето на една лястовичка е голямо колкото бадем - не мога да се начудя, от къде тази малка на вид птичка вади тази сила и отдаденост, за да предостави на малките си това от което имат нужда. Искате ли да ви издам една тайна? - Лястовичката с егоистичната си постъпка да самосъхрани себе си в душата и сърцата на децата си, всъщност чертае едно ново начало, както за новото поколение, така и за нея самата.

     Началото на един нов живот е краят на друг, така е устроен Света, но чрез самовъзпрозвеждането частица ще продължава да бъде носена в сърцето и душата на най-истинското нещо на Света, а именно детето. Да, чухте ме добре - ДЕТЕТО, което със своята невинна усмивка ни кара да забравим за ежедневните проблеми и мъки. Едно дете би могло да промени Света изцяло, а какво би станало ако стотици хиляди малки светулчици заблещукат в този тъй мрачен и сив ден - да, тогава Бог ще ни благослови и ще ни бъде позволено да живеем от начало, да се борим за новото начало ...


Тагове:   начало,   новото,


Гласувай:
5



Следващ постинг

1. eloquent - Браво :)
18.11.2010 21:24
Гери, доста ми хареса блога ти! Е, някои неща не ги вярвам, като Адам и Ева, но много ми хареса начина, по който си използвала Бог и си обяснила новото начало! Не е нужно да си вярващ, за да харесаш този блог. Продължавай да пишеш! Успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avortimida
Категория: Други
Прочетен: 9761
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930